Plantes medicinals: alteracions del son

Rosella de California: son afable i reparador  (Eschscholtzia californica Cham.)

plantes medicinals

Aquesta planta originaria de Califòrnia conté un hipnòtic natural de la família dels alcaloides, que ajuda a donar un efecte beneficiós sobre la qualitat del son, actuant en la conciliació i reduint els somnis i malsons nocturns. Exerceix un efecte sedant sense ser narcòtica, per aquest motiu redueix el nerviosisme que poden produir diferents trastorns del son.

 

 

 

 

Arç blanc: dificultats per dormir  (Crataegus oxyacantha L.)

L’arç blanc era un símbol de puresa i protecció en l’antiga Grècia, però el que ens interessa són les seves propietats terapèutiques. Conté flavonoides ( hiperòsid i vitexina) que exerceixen com a reguladors del ritme cardíac disminuint les palpitacions cardíaques en persones amb ansietat i nerviosisme. Gràcies als seus efectes vasodilatadors i les seves propietats cardiotòniques, podria resultar útil en casos d’arítmies. Ajuda a alleujar el nerviosisme, la tensió i la irritabilitat, gràcies a la seva activitat sedant del sistema nerviós central, i per això permet reduir la dificultat per dormir.

Passiflora: facilita el son ( Passiflora incarnata L.)

Aquesta liana enfiladissa originaria de Mèxic era utilitzada pels asteques per les seves propietats sedants. Va ser introduïda a Europa pels jesuïtes espanyols com la “flor de la passió” i es cultiva en els jardins per la seva bellesa floral. Conté flavonoides i alcaloides que ajuden progressivament a mantenir un son reparador i de qualitat en persones amb insomni. També es pot utilitzar en moments d’estrès i espasmes nerviosos. És una molt bona alternativa en tractaments d’ansietat i nerviosisme sense causar habituació ni dependència.

Pavolina: recuperador del son ( Papaver rhoeas L.)Aquesta planta tan coneguda i comú arreu d’Europa, nord d’Àfrica i Àsia occidental presenta alcaloides ens els seus pètals amb accions importants en alteracions del son. Ajuda a controlar el nerviosisme, la irritabilitat i la ansietat, i així recuperar més fàcilment la calma. A més, s’utilitza per calmar la tos i irritacions de gola perquè conté alcaloides amb acció antitussígena.